Voor jezelf kiezen

Ik merk dat er nog veel jongeren zijn die het gevoel hebben dat ze denken aan gekeken te worden tijdens de sociale transitie en ze dan onzeker zijn. Omdat ze denken dat de andere ze nog steeds zien als wat ze in hun lichaam zijn ook al zien ze er uit van wat ze uiteindelijk voelen. Ze weten nog niet en kunnen het niet plaatsen hoe ze hier mee moeten omgaan en gaan dan het liefs weer terug in hun kast waar ze zich veilig voelen. 
Nu weet ik uit eigen ervaring dat het heel moeilijk is, want ieder mag er zijn ook deze jongeren alleen zien ze via sociaal media en andere bronnen dat het maar een hype is en dat zorgt er dan voor dat deze jongeren in depressie raken en zich dan niet gehoord voelen.

 

Wat ik zelf regelmatig merk is dat zowel bekend Nederlanders als commerciële en publieke omroepen, al een oordeel vellen En alleen maar de tegenstanders aan het woord laten. Hierdoor schetsen ze een beeld dat het allemaal maar onzin is wat transgenders denken en voelen. En ja zoals de media en de omroepen leuk vinden is een groep te vernederen want dat trekt kijkcijfers en daar gaat het om dat vind men belangrijk. Dat er dan veel zelfdoding bij die groep voor komt deert de omroepen niet, want merk dat daar nog steeds het vrouwtje mannetje denken boven alles staat.
Vind persoonlijk jammer dat de tolerantie grens er in Nederland steeds verder afzwakt. Want wat is er nu mis mee dat ik mijn gevoelens niet na buiten mag brengen omdat ik mij lichaam niet is wat ik van binnen ben.
En daarbij mogen we toch verwachten als regenboog-gemeenschap dat er ook met ons gepraat wordt door de media, maar ja dan vind zoals boulevard en Op1, want die zijn er juist uit op leedvermaak en vernedering van groepering. Ook merk ik zelf dat bij De RTL omroep Nederland niet veel voorstelt want als er hier wat gebeurt hoor je ze niet maar als een bekende Amerikaan een scheet laat is dat voor RTL nieuws want het liefst wil de omroep RTL dat Nederland klein Amerika worden. Het land wat zo preuts is als wat kan. Dit merk je nu al bij de voor verkiezingen daar ook bepaalde staten die het liefst weer terug willen in de tijd waar mensen als de regenboog verboden was en deze mensen gewoon op gesloten werden.

Terwijl een transgenders ook graag gerecepteerd willen worden in wie ze zijn door andere mensen dan altijd maar de vernederende opmerkingen aan te horen. Of we nu wel een baarmoeder hebben of niet, of een piemel dat zie je niet aan de buitenkant.
Dus waarom mogen wij ons dan niet gelukkig voelen en geaccepteerd worden door anderen wij mogen toch ook net zoals een ieder hier in Nederland zijn en natuurlijk mag men een mening over ons geven maar dat is nu het punt. Want zo gauw een transgender dan zijn menig er over geeft wordt hij belaagd, want men denkt dan onze menig telt en die van een transgender niet die moet gewoon zijn mond houden. Nu denkt gelukkig niet iedereen er zo over maar toch de media dik dit wel aan. En dan met name de vernederen grappen bij RTL-Boulevard wat dan ook weer niet mee help met de acceptatie is eerder vernederen dan dat het opbeurend is.
Nu ben ik zelf er één die eerst even afwacht voor ik een reactie geef soms is het bij de ander niet eens zo bedoeld. Ook trek ik het mij niet aan als ik aangekeken wordt op straat ben dan gewoon met mij zelf bezig. Alleen als de media negatie over ons praat dit er wel voor zorgt dat de mensen met losse handjes dan graag er los willen gaan met de gedachte dat de media dit goed vind.
Gelukkig merk ik zelf het tegen deel en dat is dat als ik met mensen er over praat men mij dan wel begrijpt en zegt dat het om mijn eigen geluk en gevoel gaat. Want laten merken dat ik dan net zo gelukkig mag zijn als zij

 'Lief zijn voor jezelf is één van de allerliefste dingen'

Wees jezelf en voel de liefde van alle mensen die je waarderen om wie je in essentie bent

~ Susan Elzing

Jouw reactie

Als antwoord op Some User